Simpozij – Parenteralne otopine u JIL

Unatrag više od deset godina po prvi put je registrirana i sada se nalazi na Listi lijekova HZZO, nova kristaloidna otopina. Po svome sastavu otopina je jedinstvena na tržištu RH i predstavlja takozvanu balansiranu otopinu elektrolita. Zaštićeno ime je Plasma-Lyte Viaflo. Ovom otopinom upotpunjuje se portfelj kristaloidnih otopina i pružaju se veće mogućnosti kliničarima za pravilan izbor otopine koja najbolje odgovara potrebama bolesnika. Sve te osobine bit će detaljno raspravljene na simpoziju.

Stoga na simpozij pozivamo stručnjake koji se susreću sa problemom elektrolitskog disbalansa kao i poremećajima acidobazne ravnoteže. Drugi dio simpozija je posvećen parenteralnoj prehrani. Nakon što je problem malnutricije prepoznat, a nužnost primjene djelomične ili potpune parenteralne prehrane u bolesnika postala prihvaćeni dio u svakodnevnoj praksi jedinica intenzivnog liječenja, ovaj simpozij će pokušati dati odgovore na praktična pitanja vezana uz potpunu parenteralnu prehranu. Predavači će biti uvaženi kliničari iz hrvatskih klinika s područja gastroenterologije i intenzivnog liječenja. Vjerujemo kako smo izborom tema obuhvatili indikacije i upite koji se pojavljuju u svakodnevnom radu.

Na Vaše upite pokušat ćemo odgovoriti tijekom rasprave, koja će se nastaviti i u neformalnom druženju na domjenku po završetku simpozija.

Simpozij organiziramo u prostorima tvrtke Agmar, zastupnika i distributera tvrtke Baxter za Republiku Hrvatsku, na adresi Jakuševečka cesta 4b u Zagrebu.

Simpozij pripremamo s krajnjom ozbiljnošću, svjesni reputacije suorganizatora Hrvatskog društva za kliničku prehranu, Hrvatskog liječničkog zbora te tvrtki Agmar i Baxter. Stoga će nam biti zadovoljstvo ukoliko naš trud kao organizatora nagradite svojom nazočnošću.

Simpozij će biti vrednovan prema pravilniku Hrvatske liječničke komore. U privitku se nalazi prijavnica za simpozij koju možete poslati poštom na adresu: Agmar d.o.o., Jakuševečka cesta 4b, 10000 Zagreb ili na fax broj: 01/ 6610 300. Registrirati se možete i putem online obrasca ili slanjem podataka na  e-mail: sandra.markovic@agmar.org.

Online prijava >

Za sve dodatne informacije u vezi dolaska i prisustvovanja na simpoziju molimo obratite se u Agmar d.o.o., gospođi Sandri Marković, na telefon 01/ 6610 335.

S poštovanjem,

Organizacijski odbor:

  • prof. dr. sc. Željko Krznarić, Hrvatsko društvo za kliničku prehranu, Hrvatskog liječničkog zbora
  • Goran Kelečić, Agmar d.o.o.
  • Tihomir Bzdilik, Agmar d.o.o.
  • Sandra Marković, Agmar d.o.o.
  • Karmela Zglavnik, Agmar d.o.o.

 

Tagirano: , , ,