2. Hrvatski simpozij s međunarodnim sudjelovanjem “Hemofilija u kliničkoj praksi”

Poštovana/i,

zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da se u suradnji članova Hrvatskog društva za hematologiju i transfuzijsku medicinu, Agmara i Baxtera organizira:

2. Hrvatski simpozij s međunarodnim sudjelovanjem «Hemofilija u kliničkoj praksi» koji će se održati u četvrtak, 10. travnja 2008. godine s početkom u 12:00 sati

Od prošlog, 1. simpozija prošlo je više od dvije godine. Kao što možete vidjeti iz programa, izborom tema smo pokušali obuhvatiti dva problema u liječenju bolesnika s nedostatkom faktora koagulacije; profilaktičko liječenje, te problem liječenja hemofiličara s inhibitorima. Potencijalnih tema je mnogo, ali želja nam je pripremiti atraktivan sastanak koji ne bi svojim predugim trajanjem izgubio na dinamici. Druge zanimljive teme ostavljamo za buduće prilike…

Na simpozij pozivamo prije svega kliničare koji su češće u prilici susresti se s bolesnicima s poremećajem koagulacije. Kolikogod hemofilija nije u apsolutnim brojevima učestala bolest, toliko zahtijeva ozbiljan  i racionalan pristup u dijagnostici i liječenju, obzirom na ozbiljne posljedice koje neadekvatnom terapijom može prouzročiti. Uloga liječnika pedijatra ili internista hematologa je ključna, te je potrebno stalno usavršavanje i obnavljanje/proširivanje znanja kroz različite oblike edukacije, poput ovog simpozija, pokrovitelj kojeg je Hrvatsko društvo za hematologiju i transfuzijsku medicinu.

Ovaj sastanak organiziramo u predavaonici u sklopu skladišno poslovne zgrade Agmara. Veselimo se i neformalnom druženju za vrijeme domjenka koji će uslijediti po završetku sastanka.

Na kraju, sastanak shvaćamo i pripremamo s krajnjom ozbiljnošću, svjesni reputacije suorganizatora, kako Hrvatskog društva za hematologiju i transfuzijsku medicinu, tako i Agmara i Baxtera kao vodećih dobavljača lijekova za liječenja hemofilije u Republici Hrvatskoj. Stoga će nam biti zadovoljstvo ukoliko naš trud kao organizatora nagradite svojim odazivom.

Simpozij će biti vrednovan prema pravilniku Hrvatske liječničke komore.

Za sve dodatne informacije molimo da se obratite u Agmar d.o.o., gospođici Ivi Perici, s kojom ćete moći dogovoriti detalje oko Vašeg dolaska i boravka u Zagrebu.

S poštovanjem,

Organizacijski odbor:
Silva Zupančić-Šalek, KBC Zagreb
Goran Kelečić, Agmar d.o.o.
Tihomir Bzdilik, Agmar d.o.o.
Iva Perica, Agmar d.o.o.