1. Hrvatski simpozij s međunarodnim sudjelovanjem “Hemofilija u kliničkoj praksi”

fotka-16-9152Poštovana/i,

zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da je dugogodišnja uspješna suradnja članova Hrvatskog društva za hematologiju i transfuzijsku medicinu, Agmara i Baxtera zaslužna što se organizira:

1. hrvatski simpozij s međunarodnim sudjelovanjem «Hemofilija u kliničkoj praksi»

Sastanak ove vrste organizira se po prvi put u nas. Kao što možete vidjeti iz programa, izborom tema smo pokušali obuhvatiti ključne probleme vezane uz izbor adekvatnog lijeka, te pravilnog pristupa liječenju bolesnika s nedostatkom faktora koagulacije. Potencijalnih tema je mnogo, ali želja nam je pripremiti atraktivan sastanak koji ne bi svojim predugim trajanjem izgubio na dinamici. Druge zanimljive teme ostavljamo za buduće prilike.

Na simpozij pozivamo prije svega kliničare koji su češće u prilici susresti se s bolesnicima s poremećajem koagulacije. Kolikogod hemofilija nije u apsolutnim brojevima učestala bolest, toliko zahtijeva ozbiljan  i racionalan pristup u dijagnostici i liječenju, obzirom na ozbiljne posljedice koje neadekvatnom terapijom može prouzročiti. Uloga liječnika pedijatra ili internista hematologa je ključna, te je potrebno stalno usavršavanje i obnavljanje/proširivanje znanja kroz različite oblike edukacije, poput ovog simpozija, pokrovitelj kojeg je Hrvatsko društvo za hematologiju i transfuzijsku medicinu.

Na kraju, sastanak shvaćamo i pripremamo s krajnom ozbiljnošću, svjesni reputacije suorganizatora, kako Hrvatskog društva za hematologiju i transfuzijsku medicinu, tako i Agmara i Baxtera kao vodećih dobavljača lijekova za liječenja hemofilije, opreme za transfuziologiju i opreme i materijala za peritonejsku dijalizu za hrvatsko tržište.
Stoga će nam biti zadovoljstvo ukoliko naš trud kao organizatora nagradite svojim odazivom.
Simpozij će biti vrednovan prema pravilniku Hrvatske liječničke komore.

Organizacijski odbor:
Silva Zupančić-Šalek, KBC Zagreb
Tihomir Bzdilik, Agmar d.o.o.
Iva Palijan, Agmar d.o.o.

S poštovanjem,

Đurđica Kelečić, direktor
AGMAR, d.o.o.
agmar@agmar-zg.hr