Balans tjelesnih tekućina


Balans tjelesnih tekućina je tema koja na svim međunarodnim sastancima uvijek iznova pobuđuje interes. Radi se o dinamičnom području koje naročito u posljednjih godinu dana doživljava velike promjene. Kao i do sada, na raspolaganju za liječničke intervencije ostaju dvije grupe intravenskih otopina: koloidi i kristaloidi. Svaka grupa ima svoje mjesto, svoje indikacije i smjernice za korištenje. Upravo na području indikacija i smjernica dolazi do promjena. Stoga na simpozij pozivamo stručnjake koji se susreću s problemima održavanja balansa tjelesnih tekućina, njihovoj resuscitaciji kao i rješavanju drugih kvalitativnih poremećaja tjelesnih tekućina. Predavači će biti uvaženi kliničari iz hrvatskih klinika. Vjerujemo kako smo izborom tema obuhvatili indikacije i upite koji se pojavljuju u svakodnevnom radu, a na vaše upite pokušat ćemo odgovoriti tijekom rasprave, koja će se nastaviti i u neformalnom druženju na domjenku po završetku simpozija.

Simpozij organiziramo u prostorima tvrtke Agmar, zastupnika i distributera tvrtke Baxter za Republiku Hrvatsku, na adresi Jakuševečka cesta 4b u Zagrebu. Pripremamo ga s krajnjom ozbiljnošću, svjesni reputacije suorganizatora Hrvatskog društva za intenzivnu medicinu, Hrvatskog liječničkog zbora te tvrtki Agmar i Baxter, stoga će nam biti zadovoljstvo ukoliko naš trud kao organizatora nagradite svojom nazočnošću.

Simpozij će biti vrednovan prema pravilniku Hrvatske liječničke komore. U privitku se nalazi prijavnica za simpozij koju možete poslati poštom na adresu: Agmar d.o.o., Jakuševečka cesta 4b, 10000 Zagreb ili na fax broj: 01/6610 300. Registrirati se možete i slanjem podataka na e-mail: mirjana.knezevic@agmar.org i agmar@agmar.org. Za sve dodatne informacije u vezi dolaska i prisustvovanja na simpoziju molimo obratite se u Agmar d.o.o., gospođi Mirjani Knežević, na telefon 01/6610 322.

POZIVNICA

 

Tagirano: , , , ,